Culinair Culinair De neus van sommelier Diederik Herbots achterna: restauranttips voor wijnliefhebbers Diederik Herbots is mede-eigenaar en sommelier van sterrenrestaurant Ogst in Hasselt. Voor elk gerecht uit de keuken van chef Sébastien Wygaerts zoekt hij een expressieve wijn. In Ogst Deli, hun recent geopende traiteurzaak naast het restaurant, kun je de selectie wijnen mee naar huis nemen.
Lifestyle Lifestyle Tafelen zoals bij Bisou: zo kopieer je het interieur van de speelse Brusselse ijsjeszaak Hoe vaak stoot je in deze Instagram-tijden wel niet op hotels, restaurants en dergelijke die bulken van de inspiratie voor in het huis van je dromen? De interieurarchitecten en vormgevers van deze recente Brusselse pareltjes delen hun designgeheimen- en tips.
Review | Culinair Review | Culinair Onze recensent over Cécile: 'Rep je naar het Pajottenland voor een uitmuntende culinaire ervaring'
Human Interest Human Interest Niet zo basic fit: 4 clubs waar je sport in stijl De nieuwste machines, sportlessen à la carte, een arsenaal aan coaches en een dito interieur: deze 4 sportclubs hebben het allemaal. Een korte rondleiding in deze design gyms.
Culinair Culinair 8 nieuwe culinaire hotspots in Brussel Brussel heeft er heel wat nieuwe culinaire pareltjes bij. Dit zijn onze aanraders, die bovendien makkelijk bereikbaar zijn vanuit Brussel-Centraal.
Review | Restaurantreviews Review | Restaurantreviews Restaurant Cobra in Antwerpen: geef je ogen en smaakpapillen de kost Cobra is een ambitieus horecaproject van vier ondernemers, onder wie de voormalige souschef van Nick Bril, Orlando Schuitema, en creatief brein Esfan Eghtessadi.
Culinair Culinair Vers van de druivenpers: onze favoriete Belgische wijndomeinen Frankrijk en Duitsland mogen dan wel prachtige wijnen voortbrengen, er zijn ook heel wat Belgische wijdomeinen die niet hoeven onderdoen voor de buurlanden.
Review | Culinair Review | Culinair Restaurant Vérigoud: taco's en Mexicaanse fingerfood in hartje Elsene In Vérigoud laat Lakhdar Hamina de Brusselaar kennismaken met de Mexicaanse keuken aan de hand van taco’s en andere fingerfood.
Culinair Culinair Wat is gremolata en welke kookboeken zijn recent verschenen? De laatste foodnieuwtjes opgelijst Culinair journaliste Barbara Serulus sprokkelt het lekkerste foodnieuws bij elkaar.
Design Design Beestenboel: binnenkijken in een modernistisch toevluchtsoord voor mens én dier Het in Brussels groen verscholen huis van grafisch ontwerpster Nathalie Pollet is geen kopie, maar een unieke, eigentijdse herinterpretatie van modernistische architectuur. Een huis dat warmte uitstraalt, zélfs voor de dieren die graag aan het raam komen piepen. “Soms wil ik me terugtrekken in een cocon.”
Mode Mode Ludovic de Saint Sernin, voormalig ontwerper voor Ann Demeulemeester: ‘Ik schaamde me lang voor mijn fluïde lichaam’ Ludovic de Saint Sernin presenteerde zijn eerste collectie voor Ann Demeulemeester tijdens Paris Fashion Week. Hij hield zich aan de codes van het huis om haar zo te eren. “Ik wilde de draad oppakken waar Ann die in 2013, bij haar vertrek, had gelaten.”
Culinair Culinair Rocksterren, huilende chefs en een oog voor duurzaamheid: dit was de Michelin-uitreiking 2023 Met 16 nieuwe sterrenrestaurants en de nieuwe tweesterrenzaak van chef Karen Torosyan (Bozar) toonde de Belgische gastronomie opnieuw hoeveel talent er in ons kleine land verzameld zit tijdens de uitreiking van de Michelingids 2023. Onze redacteur trok naar Bergen en woonde de ceremonie bij waar elke Belgische chef reikhalzend naar uitkijkt.
Culinair Culinair In kaart: ontdek alle sterrenrestaurants in de Michelingids 2023 Gastronomen kunnen weer hun hart ophalen: in zijn nieuwe gids maakte Michelin bekend welke Belgische restaurants volgens zijn inspecteurs tot de absolute culinaire top behoren. Ontdek hier welke chefs de (rijzende) sterren zijn van de Belgische gastronomie.
Culinair Culinair Gelijke (ge)rechten: 68 adressen voor vegan & veggie tafelplezier Plant-based fastfood, veggie gastronomie of een vegan Italiaan? Bij deze 68 restaurants, lunchbars en andere culinaire adressen kom je als vegetariër of veganist zeker aan je trekken.
Culinair Culinair Op zoek naar de perfecte pasta al ragù: 'Noem het zeker geen spaghetti bolognaise' Elk seizoen duikt journalist en nieuwsgierige hobbykok Jorik Leemans zijn keuken in op zoek naar het beste recept voor een klassiek gerecht. Deze keer: pasta al ragù.
Design Design Coup de foudre: wonen met een waanzinnig zicht over Elsene Beneden de warmte, boven het licht en het zotte zicht, daartussen de gezellige chaos: in de woning van Henry en Roxane zit de levendigheid van de Brusselse wijk Elsene op elke verdieping verweven.
Design Design 'Een woning mag amusant zijn': kijk binnen in deze kleurrijke loft vol funky vintage In haar Brusselse loft combineert setdesigner Hélène Rebelo op een ‘on-Belgische’ manier speels design met gedurfde kleuren en funky vintage.
Design Design Designliefhebbers opgelet: Fest komt naar Brussel en Furnified houdt een stocksale Het zijn mooie tijden voor designliefhebbers. Nagenoeg elke week is er wel een nieuwe stocksale of winkelopening. Deze week: een nieuw Fest-filiaal in de hoofdstad en uitverkoop bij Furnified.