Human Interest Human Interest Margaux Balemans is Beste Sommelier van België: ‘Ik voel me soms een klein meisje in een snoepwinkel’ Margaux Balemans (24) werd afgelopen november door de Belgische Sommeliersgilde verkozen tot Beste Sommelier van België. Ze studeerde aan hotelschool Ter Groene Poorte in Brugge, is hoofdsommelier van luxehotel Le Sanglier des Ardennes in Durbuy, en staat er zelf in de zaal van het sterrenrestaurant Le Grand Verre, onder leiding van chef Wout Bru.
Reizen Reizen Getest: 5 gezinsvriendelijke designhotels in Europa Wie met het gezin reist, kent het probleem: vind maar eens een hotel dat goed is voor kind én ouder. Onze redactie bezocht vijf nieuwe, bijzondere designhotels waar kinderen heel erg welkom zijn, en waar stijl en verfijnde luxe hand in hand gaan met kipnuggets en een babysitservice.
Culinair Culinair Michelin 2024: ontdek hier alle sterrenrestaurants van België Gastronomen kunnen weer hun hart ophalen: in zijn nieuwe gids maakte Michelin bekend welke Belgische restaurants volgens zijn inspecteurs tot de absolute culinaire top behoren. Ontdek hier welke chefs de (rijzende) sterren zijn van de Belgische gastronomie.
Culinair Culinair Aan tafel in de Ardennen: niet te missen adressen volgens sterrenchef Manon Schenk Manon Schenck, een jonge dertiger uit de Elzas, verhuisde acht jaar geleden naar Durbuy. Haar restaurant La Table de Manon kreeg een eerste ster in 2023. Ze heeft dankzij haar tijd in de restaurantkeukens van Bretagne een voorliefde voor Bretoense kreeft. In haar restaurant kun je die dan ook kraakvers krijgen.