Culinair Culinair De culinaire vriendschap van Marcelo Ballardin en Eric Ivanidis: 'Mijn moeder eet liever in zíj́n restaurant' Eerder bracht Marcelo Ballardin al een boek uit over zijn eigen restaurant Oak, nu is er het boek met vriend en voormalig souschef Eric Ivanidis over Door73, het restaurant waar Eric aan het roer staat. Het werd een boek vol openhartige verhalen en spannende gerechten. Een voorproefje.
Recepten Recepten Heimwee naar vakantie: 35 recepten als antidotum Op de drempel van het nieuwe schooljaar alweer het gevoel dat je wel een pauze kunt gebruiken? Met deze 35 recepten hou je de vakantie nog even vast. Dat is minstens een opkikker voor elke septemberdag…
Reizen Reizen Welkom in downtown Paris: op stap in het 13e arrondissement van Parijs Het 13de arrondissement is er een van vele contrasten. Enerzijds bucketlistwaardige architectuur en een duizelingwekkend zicht op Parijs, anderzijds veel graffiti en nog meer sfeer. Welkom in ‘downtown Paris’.
Reizen Reizen De favoriete adressen van stadsgids Tanguy Ottomer: van dineren aan het Comomeer tot de villa van Versace Deze zomer vragen we bekenden welke memorabele winkels, musea en horecazaken zij op hun reizen tegenkwamen. Deze week: Antwerps stadsgids en Beroepsbelg Tanguy Ottomer, die met 50 Flemish icons net zijn zestiende boek publiceerde.
Reizen Reizen De favoriete adressen van Dieter Vander Velpen: van een Griekse villa in Frankrijk tot Wes Anderson-vibes in Lissabon Deze zomer vragen we bekenden welke memorabele winkels, musea en horecazaken zij op hun reizen tegenkwamen. Deze week: internationaal veelgevraagd architect Dieter Vander Velpen.
Design Design Binnenkijken: ongezellig rijhuis getransformeerd tot lichtrijke gezinswoning met spectaculaire trap en vintage flair Negentien woningen verbouwde Nathalie Deckx al het afgelopen decennium. Huizen inrichten heeft ze dan ook in de vingers. “Het liefst zet ik mijn tanden in gewone rijhuisjes waarvan niemand verwacht dat er iets mee te doen valt.” Het beste voorbeeld: haar eigen huis.
Culinair Culinair Leeshonger: 3 boeken voor lekkerbekken Culinair journaliste Barbara Serulus sprokkelt het lekkerste foodnieuws bij elkaar. Deze week: drie nieuwe boeken
Culinair Culinair Dit is hoe je kopje koffie bijdraagt aan de klimaatverandering Onze koffieverslaving heeft een aanzienlijke impact op de klimaatverandering, schrijven vier Canadese wetenschappers. Maar veel hangt af van de manier waarop we die koffie maken.
Design Design Linde Freya Tangelder, Designer van het Jaar: 'Ik wil dat mijn creaties iets aanwakkeren' Voor de tweede maal in veertien jaar tijd kiest Knack Weekend niet voor een typische meubel- of productontwerper als Designer van het Jaar. Wel voor iemand die zich in een schemerzone tussen kunst en design bevindt. Linde Freya Tangelder maakt deel uit van een nieuwe generatie designers die op internationaal vlak van zich laat horen.