Culinair Culinair Is de klant intolerant of ambetant? 'Ze vermijden een heel menu lang gluten en eten dan toch het koekje bij de koffie' Sommige mensen gaan in shock als ze een pinda eten, anderen krijgen krampen van gluten en nog anderen vinden rozijnen vies. Al die dingen komen op het bord van de chef terecht.
Culinair Culinair Wat denken restaurateurs over de kleren en het gedrag van de klant? 'De enige die ik ooit heb weggestuurd was een man in een onderhemdje' Nu zelfs Balenciaga joggingpakken maakt, trekken we niet langer onze zondagse kleding aan om op restaurant te gaan. En blijkbaar laten we niet alleen onze das en stilletto’s thuis, maar soms ook onze manieren.
Culinair Culinair De neus van sommelier Diederik Herbots achterna: restauranttips voor wijnliefhebbers Diederik Herbots is mede-eigenaar en sommelier van sterrenrestaurant Ogst in Hasselt. Voor elk gerecht uit de keuken van chef Sébastien Wygaerts zoekt hij een expressieve wijn. In Ogst Deli, hun recent geopende traiteurzaak naast het restaurant, kun je de selectie wijnen mee naar huis nemen.