Reizen Reizen In deze 4 Spaanse hotels slaap je voor minder dan 150 euro per nacht Soms hoef je niet te diep in de buidel te tasten voor een leuke citytrip. In deze vier hotels in Spanje slaap je voor minder dan 150 euro als je een beetje strategisch boekt.
Reizen Reizen Wat zijn de reistrends voor het najaar? 'De Caraïben zijn financieel aantrekkelijk' Experten Susanne Becken en Johanna Loehr schrijven in een opiniestuk dat het toerisme er na de zomer van 2023 heel anders zal uitzien. Zorgen de klimaatverandering en onze post-covidmentaliteit ervoor dat we deze herfst andere oorden zullen opzoeken? Wij polsten bij de toerisme-industrie naar opmerkelijke reistrends voor het najaar.
Reizen Reizen De favoriete adressen van Dieter Vander Velpen: van een Griekse villa in Frankrijk tot Wes Anderson-vibes in Lissabon Deze zomer vragen we bekenden welke memorabele winkels, musea en horecazaken zij op hun reizen tegenkwamen. Deze week: internationaal veelgevraagd architect Dieter Vander Velpen.
Reizen Reizen Zomer in het museum: de beste Europese expo’s om te bezoeken op vakantie Reis je deze zomer naar Italië of doe je een staycation in eigen land? Wij selecteerden de boeiendste lifestyle en moderne kunst-expo’s in Europa.
Culinair Culinair De 50 beste restaurants ter wereld zijn bekend, The Jane in Antwerpen eindigt op plaats 39 Restaurant Central in Lima, Peru, is door ‘The World’s 50 Best Restaurants’ verkozen tot beste restaurant ter wereld. The Jane, de Antwerpse sterrenzaak van Nick Bril, eindigde op plaats 39. ‘Ik ben dankbaar en nederig. Het is niet gemakkelijk om in zo’n lijst te blijven staan’, aldus Bril.
Human Interest Human Interest Philippe Gloaguen, CEO van Guide du Routard: '95% van de toeristen gaat naar 5% van het aardoppervlak' Philippe Gloaguen (71) was een rugzaktoerist en lifter toen hij in 1973 de befaamde Guide du Routard oprichtte. De Franse gids viert zijn 50ste verjaardag met Les 50 voyages à faire dans sa vie, waarin ’s werelds meest tot de verbeelding sprekende bestemmingen besproken worden.
Review | Culinair Review | Culinair Paulette Ename in Oudenaarde: heerlijke bistrokeuken in een nostalgische setting
Design Design Sébastien Caporusso, Designer van het Jaar: 'Dialoog is cruciaal in het ontwerpproces' Woningrenovaties waarvoor hij ook het meubilair ontwerpt, samenwerkingen met lokale vakmensen rond unieke stukken, zijn eerste publieke kantoorruimte: de Brusselse interieurarchitect en designer Sébastien Caporusso zat het voorbije anderhalf jaar niet stil. Knack Weekend, Le Vif Weekend en de Biënnale Interieur verkiezen hem nu ook tot Designer van het Jaar.
Recepten Recepten Gevulde mosselen Dit recept is een bijzondere manier om gevulde mosselen te maken, omdat je de schelp gebruikt als lepel. Je kunt coquilles, garnalen of welke zeevruchten of schaaldieren je maar wilt toevoegen. Dit juweeltje wordt vaak geserveerd op familiebijeenkomsten en in de wijk Barceloneta in Barcelona, waar de lokale bars het maken om op een slimme manier van overgebleven gare mosselen af te komen. Je kunt dit recept gemakkelijk verdubbelen voor een groter etentje met vrienden en familie.