Zwarte Barbie centraal in Italiaanse Vogue

De Italiaanse Vogue wijdt zijn Black Issue volledig aan de zwarte Barbie.

Barbie is een stijlicoon en het is dan ook niet meer dan normaal dat een modemagazine als Vogue de pop onder de aandacht plaatst naar aanleiding van haar vijftigste verjaardag. Maar de Italiaanse editie doet dat wel op een bijzondere manier. De Black Issue van juli, net als vorig jaar in het teken van zwarte modellen, is volledig gewijd aan de zwarte Barbie.

In juli 2008 liet de Black Issue enkel zwarte modellen als Iman en Naomi Campbell aan het woord. Bedoeling was een booschap over het belang van diversiteit naar de modewereld te sturen. Dit jaar is het nummer volledig opgebouwd rond Black Barbie. “Barbie is een icoon voor een hele generatie. We wilden een sterk signaal geven en haar verjaardag wijden aan de zwarte versie”, aldus Franca Sozzani, hoofdredactrice van de Italiaanse Vogue.

In 1967 kreeg Barbie voor het eerst een zwarte vriendin ‘Francie’. Het was nog wachten tot 1980 tot er ook een Barbie met donkere huidskleur verscheen. Deze herfst wordt er trouwens een nieuwe reeks zwarte Barbie’s op de markt gebracht. Deze keer zien ze er authentieker uit: met vollere lippen, wijdere neusvleugels en krullend haar.

Ann Heylens.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content