Zo ziet de binnenkant van Europa eruit

Tristesse

Europa, dat zijn overduidelijk niet alleen de bekende instellingen of de steden waarnaar we citytrips maken. Europa, dat zijn ook godvergeten dorpen waar geen jongeling meer woont omdat er toch geen werk is.

Van Verbelens fotodocumentaire gaat veel tristesse en eenzaamheid uit. Tegelijkertijd toont ze de kracht van kleine gemeenschappen en een grote voeling met de plek, het huis, de keuken, de woonkamer, de stoel voor de tv… Die kleine kamers zijn schatkamers en echte werelden op zich. Elk detail vertelt een verhaal.

Boek én expo

Gert Verbelen studeerde grafische vormgeving en fotografie aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten in Gent en rondde er in 2014 zijn masteropleiding af. Zijn werk viel al te bewonderen op het Internationaal BredaPhoto Festival.

Je kan de foto’s gaan bekijken op de tentoonstelling op het fotofestival van Gent, 80 days of summer, stories of identity, en dat van 12 juni tot 30 augustus 2015. Ze werden ook gebundeld in het boek The Inner Circle of Europe. (Uitgeverij Hannibal, € 39,95)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content