Zo maak je van Valentijn een duurzaam festijn met ecocheques

Valentijn © iStock

Zondag 14 februari laten we de romantische ziel in ons los. Is jouw lief een eco-warrior? Geen probleem, met ecocheques maak je er een duurzaam feest van waar zowel jullie liefde als het milieu van gaan stralen. Bovendien hoef je er geen fortuinen aan uit te geven.

Begin de dag met een biologisch ontbijt tjokvol lekkers op bed. Vergeet zeker geen bio chocolade, want daar slaan je liefdesstofjes van op hol. Vervang het traditionele boeket bloemen door een plantje en vertel erbij dat jullie liefde, net zoals dit cadeau, fris zal blijven en zal blijven groeien. Tenzij je geliefde niet zo houdt van sentimentaliteit. Geef de plant dan gewoon subtiel een plekje in het huis en verwijs ernaar met ‘onze plant’.

Pak vervolgens je valiezen en trek naar het station om treintickets te kopen. Je bestemming? Een vakantiehuisje op het platteland of het Clef Verte hotel – aan jou de keuze. Geniet, eens je daar bent aangekomen, van een zenmoment bij het haardvuur (dat je met stronken of met pellets hebt opgestookt) met een goed tweedehands boek.

Nadat je je longen gevuld hebt met frisse lucht tijdens een romantische wandeling, warm je terug op met een warm bad met etherische oliën. Maar wat zou Valentijn zijn zonder een heerlijk diner bij kaarslicht als afsluiter? Doe die prachtige vintage outfit aan die je in de tweedehandswinkel Think Twice op de kop hebt getikt of die je bij Today is a Good Day hebt geshopt, en geniet van een bio-diner bereid met liefde en lokale producten. Kies voor een biowijn om te klinken op de geslaagde dag.

Geen tijd voor een overnachting? De Zoo van Antwerpen en Planckendael aanvaarden ook ecocheques.

Ontdek welke winkels de ecocheque aanvaarden op edenred.be of via de mobile app TicketFinder. Je vindt het hele jaar door ook goede adresjes en koopideetjes opdringdringgreen.

(LP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content