Zingen met Ikea-knuffels

© IKEA

Zing en dans voor het goede doel met een Ikea-knuffel.

Al gedacht aan een origineel eindejaarscadeau? Misschien kan u in één klap zes mensen gelukkig maken met een zingende en dansende Ikea-knuffel. Eén keer de cadeaugerechtigde en vijf keer een schoolgaand kind.

Elk jaar organiseert de Zweedse meubelreus Ikea een speelgoedbeestenactie. Hierbij schenken ze per aankoop van één pluchen beest één euro aan UNICEF. Met die ene euro kan UNICEF voor vijf kinderen schoolboeken voor een heel jaar voorzien.

Dit jaar breidt de actie uit met ‘Soft Toys Aid’. Dat is de knuffelversie van Live Aid, een concertenreeks waarvan de opbrengst integraal naar een goed doel gaat. Bij de Ikea versie wel geen popsterren, maar pluchen knuffels. U kan uw favoriete Ikea-knuffel laten zingen en dansen via de website www.ikea.com/softtoysaid. Uitgangspunt van deze universele actie is om mensen samen een weg naar een betere wereld te laten zingen en dansen.

In 2003 werd de speelgoedbeestenactie voor het eerst georganiseerd. Sinds de start van dit project heeft het al 16,7 miljoen euro opgebracht.

Hanne Vandevoorde

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content