Winkelpersoneel Alexander McQueen racistisch ?

Een voormalig lid van het veiligheidspersoneel van de Alexander McQueen flagshipstore in New York klaagt het winkelpersoneel aan voor racisme, zo meldt New York Post.

De 22-jarige Othman Ibela werkte een tijd lang als veiligheidsagent voor de winkel van Alexander McQueen in het New Yorkse Meatpacking disctrict. Ibela, geboren in Gabon, klaagt het winkelpersoneel nu aan voor racisme omdat ze hem gedurende de twee jaar dat hij er aangesteld was getreiterd hebben met zijn afkomst.

Zo zou een winkelbediende constant mopjes hebben gemaakt over “de tijd dat hij nog naakt in Afrika rondliep met een speer in de hand” en zei ze dat ze hoopte dat Obama en zijn familie “terug naar Afrika gestuurd zouden worden” na de verkiezingen.

Ook de gerante van de winkel wordt vermeld in de aanklacht, aangezien zij volgens Ibela heel de tijd lachte met Ibelas accent en hem vroeg “waarom moslims altijd mensen moeten vermoorden”.

Ibela leed mentaal zo onder dit racisme dat hij met angstaanvallen en een depressie is opgenomen in het ziekenhuis. “Ze bleven mij maar aanvallen”, aldus Ibela aan de NYPost. “Ik wilde hem vermoorden en dan zelfmoord plegen; zo zou iedereen verliezen.”

De aanklacht van Othman Ibela is nog niet gegrond verklaard, het onderzoek loopt. (KS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content