“Wij sluiten geen enkel meisje uit”: scouts retourneert gift van 100.000 dollar

© Youtube

Een Amerikaanse groep meisjesscouts was door het dolle heen toen ze een gulle donatie van 100.000 dollar op hun bankrekening aantroffen. Er bleek echter een addertje onder het gras te zitten, want de donor stelde de expliciete voorwaarde dat het geld niet naar transgendermeisjes zou gaan. Onaanvaardbaar volgens de scouts, die vervolgens bewezen dat ze zijn geld niet nodig hadden.

De Girl Scouts of Western Washington stuurden het geld meteen terug naar afzender en verklaart die actie als volgt: “De donor vroeg ons om garantie dat we het geld niet zouden aanwenden om transgendermeisjes te helpen om zich bij de scouts aan te sluiten. Voor ons was deze voorwaarde onaanvaardbaar. De groep wil er immers zijn voor álle meisjes, ongeacht hun genderidentiteit, socio-economische status, ras, etniciteit of seksuele oriëntatie.”

Deze principiële beslissing betekende wel dat vijfhonderd andere meisjes 100.000 dollar steun aan hun neus voorbij zagen gaan. Daarom zette de scoutsgroep een online campagne op touw en wat er vervolgens gebeurde, is niet anders te omschrijven dan een staaltje pure internetmagie: op amper één dag tijd hebben de meisjes al meer dan 240.000 dollar ingezameld.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

(EK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content