West-Vlamingen en Limburgers zijn het vrijgevigst tijdens feestdagen

© iStock

De online shop Bol.com verzamelde de verkoopcijfertjes van de Vlaamse kerstaankopen en concluceerde dat West-Vlamingen en Limburgers het meeste geld uitgeven per kerstgeschenk.

We zijn nog maar pas van de Sinterklaaskadootjes af, of daar is de volgende lading geschenken al. Met kerst wordt er bovendien meer gespendeerd dan in de periode van de Sint. De grootste ‘spenders’ wonen in West-Vlaanderen en Limburg. In Antwerpen worden kleinere bedragen per geschenk uitgegeven.

Uit het onderzoek van de online winkel bleek ook dat behalve het verorberen van feestmaaltijden we ook graag wat amusement hebben met kerst. Daarbij denken we onder meer aan films en spelletjes, van gezelschapsspelen tot games met het voetbalgame FIFA15 als nummer 1.

Maar we zijn en blijven bourgondiërs, dus de kookboeken van Jeroen Meus en Pascale Naessens zijn ook tijdens deze feestdagen graag geziene gasten onder de kerstboom. Ook parfums zijn nog steeds een succes als geschenk. Koplopers hier zijn Noa van Cacharel voor de vrouwen en One Million van Paco Rabanne voor de mannen. (AB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content