Wereldpremière Wolf in Metropolis Antwerpen

‘Het is nog goed gekomen met die wenkbrauwen’, hoorde ik achter mij fluisteren tijdens de première van Wolf. Dat was het meisje van de maquillage dat haar beroepstrots liet spreken. En nee, ik twijfel er niet aan dat er hard gewerkt is aan deze film. Niemand begint aan zo’n project met het idee: ‘Nu gaan we eens een heel slechte film maken, zie. ‘ Ik voelde dan ook diep mee met Axel Daeseleire, Gène Bervoets en co die dialogen door hun strot moesten krijgen die recht uit een oubollig jeugdfeuilleton leken te komen: ‘Het hologram dat het einde van België en de monarchie kan betekenen is gestolen.’ ‘Maar dat is een catastrofe!’ En dan heb ik het nog niet over die arme Pieter Embrechts als filosofische slechterik die midden in een ontvoering een exposé over de rol van kalium in de voeding afsteekt. Embrechts bleef wijselijk afwezig op de première en daar kunnen we alle begrip voor opbrengen.

Waar gaat het over in Wolf? Moeilijk te zeggen, want wat voor een film moet doorgaan zijn twee min of meer in elkaar geschoven afleveringen van het feuilleton Wolven dat volgens de laatste berichten pas in 2012 door de VRT zal uitgezonden worden. Er is sprake van een stel kibbelende Antwerpse flikken, een Slavische vrouwenhandelaar met een angstaanjagend gebit die opereert vanuit wassalon Netezon, de ontvoering van de vrouw van een hoofdinspecteur, een gestolen hologram en een met een enorme kalashnikov gewapende Marie Vinck die drie minuten in beeld komt en dan voorgoed uit de film verdwijnt. Een deel van de opnamen gebeurde op Curaçao. Niet dat dat er in de film ook maar iets toe doet, maar het was de veelgeplaagde acteurs van harte gegund. Overigens heeft de kwaliteit van een prent niet de minste invloed op de sfeer van de première, ondervond ik nog maar eens. Joligheid alom, daarvoor zijn het ook acteurs, nietwaar. Volgende keer beter, jongens. Het kan niet alle dagen Dossier K zijn.

Linda Asselbergs

‘Wolf’ van Stef Desmyter, met Axel Daeseleire, Gène Bervoets, Pieter Embrechts, Sandrine André, Lotte Pinoy, Simone Milsdochter en Maarten Goffin. Vanaf 24 maart in de zaal.

Voor meer informatie kunt u terecht op de website van ‘Wolf’.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content