Wellnessgids leert lezers relaxen

Erwin De Decker bundelde de 30 mooiste wellnesscentra van de Benelux in een gids.

Wellness is een eeuwenoud fenomeen. Van een simpele warmwaterbron bij de Finnen tot heuse thermen bij de Romeinen. Volgens Erwin De Decker, auteur van ‘De mooiste wellnessweekends in de Benelux’, heeft de westerling meer dan ooit behoefte aan genieten.

Erwin De Decker selecteerde voor de gids dertig wellnesscentra en -hotels in BelgiÔ, Nederland en Luxemburg. Deze oases van rust werden gekozen om hun uitmuntende faciliteiten, inrichting en hygiÔne. Jan Darthet probeert met zijn foto’s de sfeer en rust van de centra weer te geven.

De auteur vindt dat wellness een totaalpakket moet zijn voor zowel lichaam als geest. Volgens De Decker mag de ontspanning zelfs wat langer duren. Sommige van de wellnesscentra beschikken dan ook over overnachtingsmogelijkheden. Wanneer ter plaatse overnachten niet mogelijk is, vindt u in de gids een overzicht van geschikte logeeradressen in de nabije omgeving.

Met deze gids wil Erwin De Decker de drempel verlagen en iedereen aanzetten tot ‘genieten’. Heel wat mensen zijn volgens de auteur bang om zich volledig te ontspannen. In tijden van crisis lijkt het zelfs helemaal ongepast, maar onthaasting is nu meer dan ooit nodig. Vandaag hebben velen onder ons een druk leven. Even ontspannen is dus nodig. Wie een wellnesscentrum binnenstapt, moet zich in een andere wereld wanen. Na een saunabeurt, een verkwikkende massage of een zuiverende peeling kunnen we er weer een tijdje tegenaan.

Annelien Boens

De mooiste welnessweekends in de Benelux / Erwin De Decker & Jan DarthetVanaf 19 februari verkrijgbaar in de boekhandel / €22.50Bij ‘Borgerhoff & Lamberigts’

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content