Weekendtip: Openingsevenement van de Week van het Bos

Dit jaar staat de Week van het Bos volledig in het teken van de Eerste Wereldoorlog. Trap op zondag 12 oktober de Week van het Bos mee in gang tijdens het gratis openingsevenement in het Mastenbos.

Dit jaar staat de Week van het Bos volledig in het teken van de Eerste Wereldoorlog. De bomen in onze bossen zijn immers levende oud-strijders die nog heel wat beklijvende verhalen te vertellen hebben. Trap op zondag 12 oktober de Week van het Bos mee in gang tijdens het gratis openingsevenement in het Mastenbos.

Zelfs honderd jaar later vinden we nog steeds overblijfselen terug van WOI in het Mastenbos. Op 12 oktober worden deze in de schijnwerpers geplaatst tijdens het openingsevenement van de jaarlijkse Week van het Bos. Gidsen leiden je er rond langs de loopgrachten en bunkers. Verder kan je er ook een infomarkt verkennen en, in samenwerking met defensie, verschillende unieke materialen uit de Eerste Wereldoorlog ontdekken.

Stijn Meuris maakte speciaal voor deze gelegenheid een performance die je kan meepikken en ook honger en dorst worden weggewerkt met lekkere hapjes en drankjes.

Ontdek wat er allemaal te beleven valt en welke acht natuurdomeinen in de spotlight worden gezet tijdens de Week van het Bos via www.weekvanhetbos.be. (LP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content