Weekendtip: Egyptische praal op We Can Dance Festival

Onze Belgische zomer telt ettelijke festivals, maar dit strandfestival in Zeebrugge heeft veel meer te brengen dan goede muziek. De tweede editie van We Can Dance dompelt je onder in fashion, beauty, heerlijk eten en dat alles overgoten met een Egyptisch, gouden sausje.

Onze Belgische zomer telt ettelijke festivals, maar dit strandfestival in Zeebrugge heeft veel meer te brengen dan goede muziek. De tweede editie van We Can Dance dompelt je onder in fashion, beauty, heerlijk eten en dat alles overgoten met een Egyptisch, gouden sausje.

‘Love, Peace & Happiness’, dat is wat het We Can Dance Festival wil uitstralen. Dit jaar werd gekozen voor een Egyptisch getint decor. Ideaal dus om je innerlijke Cleopatra naar boven te laten komen. ‘Dance like an Egyptian’ dus.

Fashion

Fashionlovers blijven niet op hun honger zitten op We Can Dance. Het festival verzamelde een indrukwekkend lijstje modepartners, maar heeft natuurlijk ook zijn eigen ‘Utopia Desert’-collectie.

Fashionlabel Eleven Paris heeft een psychedelische, Egyptische capsulecollectie uitgebracht, die enkel tijdens het festival te koop zal zijn. Zoe Karssen, een ontwerpster die hoog in de schuif ligt bij Beyoncé en Kate Moss, ontwierp stylish ‘fanny packs’ exclusief voor We Can Dance.

Het excentrieke Belgische mode-icoon Bernard Gavilan zal op We Can Dance iedereen verrassen met vintage items. Espadrilles zijn dezer dagen ‘all over the place’, dus ook op dit festival mochten ze niet ontbreken. Lieselot Cosyns ontwierp Egyptisch getinte paren.

Beauty

Het team van MAC, dat al van het begin fan is van We Can Dance, creëerde twee exclusieve looks. Beautyfans kunnen dus aanschuiven bij MAC voor een portie ‘The Ancient Egypt’ of ‘The

Memphis Style’. En daarna selfie-time!

Tatoeages mogen natuurlijk ook niet ontbreken. Maar omdat gekkigheid van een festival soms te ver gaat, ontwierp Claire Laffut 5 originele designs die er nadien terug af te wassen zijn. Egypte zonder goud en glinsters is als een festivalweide zonder muziek, dus haal je ‘face gems’ bij Florence Teerlinck.

Culi

Een pakje friet met een boulet is wel eens lekker, maar vergeet je meteen als je weet wat er op het menu bij We Can Dance staat. Sergio Herman tovert Arabic Dreams op je bord, het Blankenbergse toprestaurant De Oesterput brengt een Memphis Lobster Burger, Essence uit Gent verblijdt de festivalgangers met ‘Hummus Galore’ en Balls & Glory serveert Fata Morgana ballen. We Can Taste brengt nog tal van andere geneugten voor hongerige zieltjes.

Dus we kunnen besluiten dat We Can Dance een festival is waar je gewoon eens moet geweest zijn, om de sfeer op te snuiven. Gooi al je weekendplannen overboord en trek dit weekend naar Zeebrugge. Dit jaar ook nieuw voor We Can Dance is een camping, om ten volle te genieten van muziek en alles wat dit festival voor jou in petto heeft. (AB) Alle praktische info & ticketprijzen zijn terug te vinden op hun website

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content