Weekend Blog Awards: een nabespreking

Blogadvies van Tiany Kiriloff en Ben Van Alboom

Onder het al-registrerend oog van bloggend België vond gisteren de uitreiking van de eerste Weekend Blog Awards plaats. Gebaseerd op de voorkeur van 12.579 lezers en het oordeel van de redacties van Weekend en Le Vif werden twintig winnaars in tien categorieën gekozen. De foto’s van deze avond zijn terug te vinden op de facebookpagina van Knack Weekend

De presentatie lag in de deskundige handen van Ben Van Alboom en Tiany Kiriloff. Van Alboom en Kiriloff, zelf al jaren gevestigde blogwaarden, zeiden zich beiden te kunnen vinden in de keuze van de finalisten. “Ik ben heel blij dat er in België eindelijk een Award is die aandacht besteedt aan de blogosfeer”, vertelt Kiriloff. “Het is soms nodig het kaf van het koren te scheiden, al gebeurt dat eigenlijk wel vanzelf. Mensen die veel tijd, passie en energie in hun blog steken zullen op de een of andere manier daarvoor beloond worden. Toch denk ik dat ook deze erkenning, in de vorm van een Weekend Blog Award, een enorme meerwaarde voor onze bloggers betekent.”

Passie als hoofdingrediënt Tiany Kiriloff deelt al jaren haar modekennis met de Knackweekendlezers en via de Kiriloveblog op haar digitaal platform Belmodo. Ook Ben Van Alboom, die bij Knack geen vreemde aan huis is, pent wekelijks zijn roerselen over de entertainmentindustrie neer op de blog Strictly Personal. Geen twee betere mensen om blogadvies aan te vragen dus. “Een goede blog is niet te commercieel en wordt vanuit het individu geschreven”, weet Kiriloff te vertellen. “Een blog moet daarnaast ook inspirerend zijn en vergeet niet: je moet het graag doen. Passie is van levensbelang.” Kiriloff drukt bloggers ook op het hart een correcte taal te hanteren. “Zelfs wanneer je niet in je moedertaal schrijft, zoals het Engels, is het belangrijk dat je teksten vlot zijn en geen schrijffouten bevatten”, sluit de fashionista af.

Volgens Van Alboom is het evenwicht tussen de mainstream en je individuele interesses dan weer van belang. “Als je een filmblog hebt en je schrijft enkel over Oost-Europese films, dan zal je waarschijnlijk niet veel bezoekers hebben, omdat het een beperkt publiek aantrekt. Anderzijds moet je natuurlijk schrijven over wat jouw passies en interesses zijn. Een goed evenwicht tussen die twee is van groot belang voor het succes van je blog.” (RDM/KS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content