Watertanden bij… namaakgerechten

© Wikipedia

In Japan is het heel gebruikelijk dat restaurants geen menu uithangen, maar een heuse vitrinekast plaatsen met namaakversies van de gerechten die ze aanbieden. Zo kan je eerst window shoppen, vooraleer je besluit waar je binnen zal gaan.

Het maken van namaakgerechten groeide uit tot een echte industrie, ook al zijn de “betere schotels” grotendeels handwerk. Vroeger werden deze gerechten voornamelijk uit was gemaakt, nu bestaat het overgrote deel uit plastic. De gerechten worden “op maat” gemaakt voor elk restaurant om zo getrouw mogelijk weer te geven wat je na bestelling ook werkelijk op je bord krijgt.

Het vakmanschap is zelfs uitgegroeid tot een kunstvorm en regelmatig meten de “plastic chefs” zich met elkaar tijdens heuse wedstrijden waarbij de mooiste sampuru – zoals deze namaakgerechten worden genoemd, afgeleid van het Engelse ‘sample’ – wordt verkozen.

Deze video neemt je mee naar de wonderlijke wereld van het namaakvoedsel. Smakelijk!

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content