Wat we kunnen leren van deze video waarin twee mensen elkaar kussen

© GF

Een video van twee personen – de een langer dan de ander – toont ons hoeveel vooroordelen we nog altijd over liefde hebben.

Love Has No Labels is een organisatie die een einde wil maken aan discriminatie en iedereen wil aansporen elkaar met respect te behandelen. Deze video maakt duidelijk dat er nog winst te behalen valt.

Het publiek ziet een filmpje van twee mensen waarvan de een langer is dan de ander achter een X-ray scherm. Daardoor zijn alleen hun skeletten te zien. Het stel danst en kust elkaar. Het publiek gaat er meteen van uit dat het een man en een vrouw zijn. Maar wanneer de twee achter het scherm vandaan komen, blijken het twee vrouwen te zijn.

De video wil duidelijk maken dat we allemaal nog bewust of onbewust vooroordelen hebben gebaseerd op ras, leeftijd, geslacht, religie, seksualiteit of invaliditeit. Deze vooroordelen beïnvloeden de manier waarop we met elkaar omgaan en hoe we anderen beoordelen. En dat kan vervelende gevolgen hebben voor de levens van mensen: het kan bijvoorbeeld het vinden van een baan moeilijker maken of het af kunnen sluiten van een lening verhinderen.

Met de campagne “Love has no Gender”, ‘”Love has nog Race” en “Love has no Disability wil Has No Labels tonen dat we – wanneer we alle uiterlijkheden weghalen – allemaal hetzelfde zijn. Deze video toont die boodschap op een mooie manier. (MS)

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content