Wat te dragen bij regenweer?

In ons klimaat kan een loper maar beter voorbereid zijn op regenweer.

Bij het sporten valt het belang van een goede uitrusting niet te onderschatten. Niet alleen voor de prestaties maar ook voor het comfort en liefst van al blijft het nog een beetje esthetisch. In ons klimaat kan een loper ook maar beter voorbereid zijn op regenweer.

Op de moderne buitensportkledij heeft regen geen vat. Bij Goretex bijvoorbeeld, glijden de regendruppels gewoon van het oppervlak. Maar dat effect verdwijnt mettertijd. Van zodra een kledingstuk het water begint te absorberen, is een nieuwe behandeling nodig om het waterdicht te maken. Want in tegenstelling tot wat de reclame doet geloven, moet ook Goretex regelmatig terug geïmperiabiliseerd worden. Zeker na een wasbeurt.

Met een geschikt product is de behandeling makkelijk thuis uit te voeren in de wasmachine. Het product moet specifiek bestemd zijn voor Goretex en Aquamax. Er zijn twee types: vloeibare en sprays. De eerste zijn het makkelijkst te gebruiken als u over een droogtrommel beschikt. De anorak gaat gewoon in de wasmachine samen met het product en daarna in de droogtrommel. Wel apart wassen, want andere stoffen zijn minder solide dan Goretex en moeten dus niet met de vloeistof in contact komen. Goretex-schoenen kunnen na een paar jaar best met een laagje was behandeld worden. Normaal gezien hebben middelen die waterbestendig maken ook een anti-vlekken effect.

Bron: Equilibre.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content