Wat kan je allemaal doen met die siliconen bolletjes in je handtas?

© -

Ze dienen om je lederwaren droog te houden, maar toch doe je er goed aan om deze zakjes goed bij te houden. Ze hebben namelijk te veel superkrachten om eenzaam weg te kwijnen in het zijvak van je handtas.

In de goede oude tijd, toen we nog met vulpennen schreven, kweekte iedere scholier een speciale obsessie. Bij het vervangen van het inktpatroon merkte je immers dat er in het buisje nog een balletje huisde en dat moest natuurlijk bevrijd en schoongemaakt. Geen lessenaar was volledig zonder een (blikken) pennendoos met een arsenaal aan afsluitballetjes die als kostbare parels ieder schooljaar een graad hoger verhuisde.

Die fascinatie krijgt een vervolg in je puberteit, wanneer je voor het eerst zelf handtassen en schoenen gaat aankopen en er in die verpakking steevast – jawel – een heel zakje met die balletjes verborgen zat. Hoewel ze niet hetzelfde nut hadden – die in je inktpatroon dienen om de vulling af te sluiten, die in je accessoires zijn waterabsorberend – ze behouden wel hetzelfde mysterie.

Bij Business Insider geven ze ons in ieder geval gelijk want ze wijdden zelfs een hele video aan deze zakjes met silica en vooral: aan de ontzettend gevarieerde toepassingen ervan. Blijkbaar kan je ze gebruiken om de groei van schimmel of bacteriën tegen te gaan, om oude foto’s te redden en je scheermesjes beter te bewaren. Wij leggen alvast een nieuwe verzameling aan.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content