Wat als het vrouwelijke wc-icoontje geen jurk draagt maar een cape?

It Was Never A Dress © -

‘It Was Never a Dress’ klinkt het luid op sociale media. In een nieuwe online campagne wil Tania Katan de perceptie van vrouwen veranderen. Ook vrouwen kunnen superhelden zijn in verschillende beroepen en met verschillende roepingen.

Tania Katan is een activiste, auteur en programmeur. In de IT-wereld zwaaien mannen nog steeds de plak en daar wil ze verandering in brengen. Ze hoopt dat vrouwen die een neus hebben voor wetenschap, technologie, wiskunde, politiek, kunst en andere ’typisch mannelijke’ werelden aangemoedigd worden om hun droom na te jagen en hun talent ter beschikking te stellen.

‘Vrouwen worden nog steeds genegeerd en gekleineerd. Door onze verhalen te delen, een gemeenschap te vormen en innovatieve en creatieve oplossingen te bedenken, kunnen we hier komaf mee maken,’ aldus Katan. ‘Ik wild at alle vrouwen, wat hun interesses ook zijn, gevierd worden. Het moment waarop we vrouwen eindelijk anders gaan bekijken, gaan we ook een nieuwe wereld zien.’

Haar campagnebeeld bestaat uit een wc-pictogram met superheldenpak en cape. #ItWasNeverADress wil vrouwen aller lande een hart onder de riem steken en hen oproepen de handen uit de mouwen te steken en zich te verdiepen in onderzoeksvelden die tot nu toe als overwegend mannelijk beschouwd worden.

(LP)

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

www.itwasneveradress.com

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content