Wasbar in Gent geopend

© Arne Jennard

Dit unieke concept belooft de nieuwe hotspot van Gent te worden.

In Gent is het nieuwe concept Wasbar officieel geopend en Knack Weekend was erbij. Dries en Yuri wouden weg van de typische saaie wasserette en openden een bar waar je een pintje kan drinken, je haar laten knippen en bijpraten met vrienden terwijl je rustig de was laat draaien.
Dries Henau en Yuri Vandenbogaerde zijn op het idee gekomen omdat ze zelf weinig plaats hadden in hun studio in Gent waardoor ze vaak nog beroep moesten doen op hun ouders om de was te doen. “Er komt een leeftijd waarop het toch wel gênant wordt om nog steeds naar huis te moeten gaan om je was te doen. Omdat we geen zin hadden om veel tijd door te brengen in de gemiddelde wasserette, leek dit concept ons een gat in de markt”, aldus Dries.

Daarbovenop was het vaak moeilijk om tijdig naar de kapper te geraken. “Als je werkt heb je tijdens de week geen tijd en op zaterdag moet je weken op voorhand een afspraak maken of uren wachten”, zegt Yuri.

Yuri en Dries willen van de wasbar de nieuwe hotspot in Gent maken, maar wenden zich ook tot zelfstandige kotstudenten en jonge twintigers. “We willen dat iedereen zich hier thuis voelt en dat wasbar eigenlijk een verlengde van de living bij je thuis wordt waar je gewoon kan binnenwandelen als je zin hebt.”

Het Gents koppel heeft ook samengewerkt met Cléo en Sarah van Black Balloon om een leuke waszak te ontwerpen. Het ontwerpersduo heeft een zak ontworpen die er goed uitziet en ook praktisch is ingedeeld zodat je was gescheiden kan worden en achteraf ook netjes wordt opgeborgen om mee naar huis te nemen.
Met een pint voor 2 euro en een knipbeurt vanaf 10 euro, wordt er ook met heel democratische prijzen gewerkt. Bovendien kan je in de kappersstoel zelf je muziek kiezen en is er ook gratis wifi.

Bovenop het gewone aanbod bieden Yuri en Dries op vaste dagen in de week een extraatje. Zo is dinsdag uitgeroepen tot doe-dag, is woensdag eco wasdag en kan je op donderdag genieten van een live optreden van een nieuwe opkomende band. Vrijdag kan je aanschuiven voor een buffet, zaterdag kan je vanaf 18u een brushing krijgen voor 15 euro en op zondag wordt er vanaf 10u een brunch geserveerd. (RDM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content