Waarom onze huiskatten zich soms vreemd gedragen (video)

Ze ronken tevreden, maar trekken iets later hun nagels over je veel te dure vintage kast. Er zit wel degelijk een wild dier verscholen in je geliefkoosde huiskat. Dit ludieke filmpje biedt een antwoord op de vraag die menig kattenliefhebber zich al stelde: waarom gedraagt onze wollige viervoeter zich soms zo vreemd?

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Je zal misschien vreemd opkijken wanneer je vriendelijke huiskat haar hele lijfje in een kleine doos probeert te proppen, maar nu blijkt: ze volgen gewoon hun instincten. Hoewel de kleine variant die we collectief in huis halen er niet gevaarlijk uitziet, zit er wel degelijk een wild dier verscholen in je wollige huiskat. Zo komen veel van hun – soms vreemd uitziende – gedragingen omdat ze in het wild zowel de rol van jager als die van prooi op zich nemen. Wanneer ze hun nagels dus scherpen aan weer één van je nieuwe meubelstukken, proberen ze je dus geen migraine-aanval te bezorgen. Ze bereiden zich gewoon voor op een eventuele aanval.

Maar onze huiskat staat naast tranen natuurlijk ook garant voor heel wat plezier en hysterische lachbuien. Wanneer ze hun spinnende lijf tegen je aandrukken, ben je die kapotte vaas even snel weer vergeten. Dat ronkende geluid maken ze helaas niet om jou tevreden te stellen. Onze katten werden duidelijk met heel wat vernuft samengesteld, want door te spinnen bevorderen ze het herstel van spieren en weefsels. Het lijkt misschien overbodige luxe voor je kat, die buiten de wandeling van en naar haar eetbak eigenlijk weinig uitsteekt, maar in het wild waren deze trucjes een noodzaak om te overleven.

(SDW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content