Waarom mannen niet mogen huilen (en dat helemaal fout is)

© Mollie Mills / Dazed

De Londense documentairemaakster Mollie Mills trok met haar camera op stap om het verhaal van emoties bij mannen vast te leggen. ‘Je moet als man gelukkig, boos of sterk zijn. Er is geen mogelijkheid voor iets daartussen.’

Volgens Mollie Mills praten mannen over alles, van politiek tot uitgaan. ‘Maar waarom valt er een stilte wanneer het gaat om de mentale gezondheid’, vroeg ze zich af. Haar documentaire ‘Men Don’t Cry’ raakt dit probleem aan.

Een jongeman vertelt dat hij in een depressie terechtkwam jaren nadat zijn neef vermoord werd. ‘Er zat heel veel boosheid en verdriet in me, maar ik dacht dat ik gewoon moest doorgaan. Ik kon het niet aan en het heeft me ingehaald.’ Volgens hem is het bijna normaal dat je in zo’n situaties agressie toont, maar je gevoelens verborgen houdt.

‘Je moet als man gelukkig, boos of sterk zijn. Er is geen mogelijkheid voor iets daartussen. Ondertussen ben ik de persoon waar vrienden naartoe stappen om hun verhaal te doen’, klinkt het. Al zijn barsten heel veel mannen om een deftige conversatie te hebben, maar worden ze hier door de stereotypen in gehinderd. ‘Het is ok om je niet ok te voelen. We houden ons lichaam fanatiek in vorm door te gaan fitnessen, waarom dragen we niet zoveel zorg voor onze geest?’ (AB)

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content