Waarom het glazen muiltje van Assepoester echt niet van glas gemaakt kan zijn

© Disney

In de categorie ‘wetenschappelijke studies van wetenschappers met tijd op overschot’: een onderzoek naar het al dan niet bestaan van de glazen muiltjes van Assepoester. Enkele fysici van de universiteit van Leicester gingen na of de sprookjesprinses echt om middernacht weg kon rennen van de prins.

Een tijdje geleden verscheen in The Journal of Physics de studie ‘Cinderella’s Shattered Dreams’. De grote conclusie was dat glazen muiltjes niet alleen erg onpraktisch zijn, maar ook erg gevaarlijk. Dankzij allerlei ingewikkelde berekeningen konden ze achterhalen dat het dragen van glazen muiltjes enkel mogelijk is als je stokstijf stil blijft staan.

Van zodra Assepoester een dansje zou gewaagd hebben met de prins, zouden haar muiltjes uiteengespat zijn. Laat staan dus dat ze om middernacht richting haar koets/pompoen kon rennen. De enige mogelijkheid om met glazen schoenen te bewegen, is dat de schoenen ballerina’s zijn en dus geen hak hebben. Maar prinsessen dragen hoge hakken onder hun sierlijke jurken, dus dit zal niet het geval geweest zijn. Wie benieuwd is naar het volledige onderzoek kan dit hier nalezen. (AB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content