Waarom droegen deze vrouwen een roze mantelpak naar de State Of The Union?

© Reuters

Opvallend beeld tijdens de jaarlijkse ‘State of the Union’ van Amerikaans president Barack Obama: in een zee van donkere maatpakken stonden enkele congresvrouwen in felgekleurde blazers.

Politieke toespraken vallen meestal samen te vatten in enkele kernwoorden: crisis, kracht, werkgelegenheid, hard optreden en in Obama’s geval: Yes. We. Can. Ook het kleurenpalet tijdens zulke evenementen is nogal voorspelbaar, alsof politici met nostalgie terugdenken aan hun periode op de katholieke uniformschool waar hun zwaarste beslissing het gebruiken van ruitjes- dan wel lijntjespapier betrof.

Tijdens president Obama’s zesde State Of The Union was de zee van grijs echter doorspekt met enkele felgekleurde stipjes: vrolijk groen aan de linkerkant, wat juweelblauw vooraan en opvallend veel roze. Hadden de congresvrouwen zich de avond ervoor tegoed gedaan aan Tina Feys ‘Mean Girls’ of kwam het idee “On Tuesdays, we wear pink” eerder toevallig in hen op?

Waarom droegen deze vrouwen een roze mantelpak naar de State Of The Union?
© Twitter

Afgevaardigde Cheri Bustos postte een foto op Twitter waarop ze poseert met haar collega’s Lois Frankel, Katherine Clark, Ann Kuster en Julia Brownley die zich voor de gelegenheid allemaal in bubbelgumkleur hesen. Met dit modestatement ijverden de politici voor meer vrouwen in het Amerikaanse congres, want hoewel dit vandaag de dag al meer vrouwen huisvest dan in het verleden, is het verschil nog steeds groot: amper 19% van de afgevaardigden is van het vrouwelijke geslacht.

De Amerikaanse politici gebruikten hun gekleurde jasjes om af te steken tegen de donkere pakken van hun mannelijke collega’s om zo een diagram te vormen dat het probleem duidelijk weergeeft. Maggie, Marie-Christine, Elke, Jacqueline, letten jullie op?

(via R29)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content