W Magazine noemt verkrachting een “fashion violation”

Het novembernummer van W magazine zou de veertigste jaargang van het magazine moeten vieren, maar voorlopig krijgt het blad meer kritiek dan verjaardagstaart te slikken. Het magazine publiceerde immers een flashbackbericht over de verkrachtingszaak rond mode-ontwerper Anand Jon met de headline “fashion violation”.

Mode-ontwerper Anand Jon was een klinkende naam, zo’n zes jaar geleden. Hij ontwierp kleding voor sterren als Paris Hilton en Mary J Blige en had enkele cameo’s in America’s Newt Top Model. In 2008 werd Jon schuldig bevonden aan verkrachting van een jong meisje en het aanranden van een handjevol minderjarigen.

Wanneer W Magazine in het novembernummer terugblikt op deze feiten plaatsten ze er jammer genoeg de kop “fashion violation” boven, wat zoveel betekent als het overtreden van de modewet; eerder iets wat je bij een foto van een celeb in een foute outfit zet dus. In het artikel zelf spreken ze dan weer wel van “rape”.

Een slecht staaltje eindredactie lijkt ons, en nog vervelender nu een van Jons slachtoffers, Tara Kipnees, een veelbesproken stuk in Salon magazine heeft gepubliceerd. Onder de kop “Rape is not a fashion violation” legt ze uit dat de media zulke berichtgeving altijd verkeerd aanpakken. “Wanneer een ster of bekend persoon de mist in gaat, worden zijn slachtoffers slechts mossels die meegesleurd worden met de boeg van het zinkende, eens zo statige schip.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content