‘Vrouwenhater’ Andrew Tate verbannen van Instagram en Facebook

Een foto van Andrew Tate op Instagram, voor hij verbannen werd. © Instagram

De zelfverklaarde vrouwenhater Andrew Tate ligt al een tijdje onder vuur vanwege zijn controversiële, vaak choquerende filmpjes op sociale media. Deze week klonk op diezelfde sociale media een luide oproep om de profielen van de reality-ster te verwijderen. Meta, het bedrijf achter Facebook en Instagram, geeft nu gehoor aan die vraag en heeft zijn accounts opgeschort. Op Twitter is hij al langer geblokkeerd.

De voormalige kickbokser en reality-tv-ster werd verwijderd wegens het schenden van Meta’s beleid “inzake gevaarlijke organisaties en individuen”, zo bevestigt het bedrijf. Hij had 4,7 miljoen volgers op het moment dat zijn Instagram-account werd verwijderd.

Tate verwierf bekendheid met zijn deelname aan het programma Big Brother in 2016, waar de productie hem naar huis stuurde toen er een video van hem opdook waarin hij een vrouw sloeg. Sindsdien gaat het van kwaad naar erger. Tate post aan de lopende band posts en video’s die organisaties voor huwelijk geweld beschrijven als ‘extreme vrouwenhaat’.

Op Twitter werd hij geband nadat hij had verklaard dat vrouwen aan de haard horen en dat slachtoffers van verkrachting ‘zelf verantwoordelijkheid dragen’. Op TikTok is Tates officiële account verwijderd, maar zijn video’s blijven circuleren. Video’s met hashtags die aan Tate gelinkt zijn, zijn meer dan 12,7 miljard keer bekeken.

Partner Content