Vrouwen verbranden 15.000 calorieën tijdens shoppen

Goed nieuws dames; volgens onderzoek kloppen we makkelijk zo’n 300 kilometer per jaar dankzij onze shopuitstapjes

Val op uw knieën, kus uw visakaart en streel uw garderobe: uw gebeden zijn verhoord. Een nieuwe studie heeft immers aangetoond dat vrouwen zo’n 15 000 calorieën per jaar verbranden tijdens het shoppen. Dat zijn 27 potten Haägen Dasz met gezouten karamel, 15 stokbroden beladen met brie en walnoten of 17 pizza funghi. Inderdaad.

Het onderzoek, geleid door Walls Solero Exotic, toonde aan dat Britse vrouwen zo’n 290 kilometer per jaar afwandelen in winkelstraten, en iets zegt ons dat wij niet onder moeten doen voor Groot-Brittannië, waar het online shoppen al beter ingeburgerd is dan hier.

Een warme wafel of latte met hazelnootsiroop om te bezinnen of u de groene dan wel de oranje Michael Kors handtas zal kopen? Totaal verantwoord dus.

Werkelijk, het enige negatieve dat wij kunnen verzinnen bij dit bericht is dat het internetgebruikers die nu pas ontwaakt zijn sinds ze ingevroren werden in 2009 de vrijgeleide geeft om die gedoodverfde “shopping is my cardio” op ieder visueel medium te spammen. (KS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content