Vrouwen staan bijna jaar voor de kleerkast

De gemiddelde vrouw staat 287 dagen van haar leven voor de kleerkast om te beslissen wat ze zal dragen.

De gemiddelde vrouw staat 287 dagen van haar leven voor de kleerkast om te beslissen wat ze zal dragen. Dat blijkt uit een Britse studie die The Telegraph publiceert.

Welke outfit is het meest geschikt voor het werk, een avondje uit, een diner, vakantie of de gym? Vrouwen denken er wel degelijk lang over na. Het meest van al over een outfit voor een avondje stappen of over de juiste garderobe op vakantie.

Een gemiddelde ochtend in de week bestudeert een vrouw gedurende zestien minuten haar kleerkast alvorens de knoop door te hakken, op zaterdag-en zondagochtend 14 minuten. De meesten proberen ook twee outfits uit voor ze tot een definitief besluit komen. De helft geeft toe ’s avonds al een kwartier te tobben over wat ze ’s anderendaags zullen aantrekken.

De koffer maken voor een reis kost zowat 52 minuten. Eens op vakantie volstaan tien minuten ’s ochtends en tien minuten ’s avonds. De keuzemogelijkheid is dan natuurlijk al wat kleiner.

Rijp beraad gaat vooraf aan de keuze van een jurk of ensemble voor een avondje uit. Een vrouw heeft er zowat twintig minuten voor nodig. Zo’n zes keer per jaar loopt dat op tot 36 minuten, wanneer de juiste outfit moet gekozen worden voor Kerst, black tie-feestjes of een chique diner.

De peiling bij 2.491 vrouwen tussen 16 en 60 jaar gebeurde in opdracht van kledingfabrikant Matalan. “Wat je draagt heeft een directe impact op hoe je je voelt. Wat ook de gelegenheid is, met je outfit maak je je imago en dat is nu eenmaal belangrijk voor vrouwen”, aldus een woordvoerder.

Ann Heylens.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content