Vrouwen hebben geen verstand van financiën

© iStokphoto

De financiële kennis van vrouwen, en van zaakvoersters in het bijzonder, is ondermaats.

Dat blijkt uit bevragingen door Markant. De netwerkorganisatie voor vrouwen gaat daarom de komende twee jaar de financiële kennis van vrouwen bijspijkeren via opleidingen.

Hoeveel zal uw pensioen bedragen? Hoeveel kost een verzekering? Vrouwen blijken slecht te scoren op dergelijke financiële vragen: 4,8 op 10, zo blijkt uit de resultaten van een bevraging van zowat 700 vrouwen door Markant in samenwerking met Unizo en Wikifin. Opvallend: zaakvoersters scoren nog slechter op de test: gemiddeld 3,8 op 10.

Gebrek aan interesse

“Het interesseert hen gewoon niet”, verduidelijkt Dorien Zelderloo, projectcoördinator bij Markant. “Dat zie je ook aan de financiële opleidingen, zoals boekhouder. Die trekken zeer weinig vrouwen. Ze vertrouwen op hun echtgenoten, of hun boekhouder. Maar wat als die er niet meer zijn? Terwijl toch juist veel vrouwen de thuisportemonnee beheren.”

Om hun financiële kennis bij te spijkeren, organiseert Markant in samenwerking met Agentschap Ondernemen de komende twee jaar 50 opleidingssessies over heel Vlaanderen. Er kan worden gekozen uit de sessies budget@home, die zich toespitsen op de gezinsportemonnee, of uit de sessies budget@business, met aandacht voor het bedrijfsbudget. (Belga/MS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content