Vrouwen geven goede voornemers sneller op dan mannen

© Thinkstock

Tussen het geluid van klinkende champagneglazen waren er de voorbije dagen ongetwijfeld heel wat goede voornemens te horen. Een onderzoek van het sociale mediaplatform Twoo leert ons dat we allemaal meer willen sporten, afvallen en stoppen met roken. Al sneuvelen deze voornemens het sneslt bij de vrouwen.

Tussen het geluid van klinkende champagneglazen waren er de voorbije dagen ongetwijfeld heel wat goede voornemens te horen. Een onderzoek van het sociale mediaplatform Twoo leert ons dat we allemaal meer willen sporten, afvallen en stoppen met roken. Al sneuvelen deze voornemens het snelst bij de vrouwen.

Twoo.com stelde de vraag over goede voornemens aan meer dan 2000 Belgische gebruikers. 1 op 4 wil meer sporten, 1 op 7 plant om te gaan afvallen en 1 op 10 wil stoppen met roken. De voornemens die betrekking hebben op de persoon zelf zijn dus het populairst. Al blijken we ook ons sociaal leven een boost te willen geven. Nieuwe vrienden leren kennen én op stap gaan, behoren tot deze voornemens.

De voornemens mogen dan wel talrijk zijn, slechts 10% van de vrouwen en 19% van de ondervraagde mannen zegt deze te kunnen volhouden. Al lijkt de volharding evenredig met de leeftijd. Iets wat eenvoudig te verklaren valt door de zin voor realiteit. 50-plussers maakten in hun leven al heel wat goeie voornemens en weten dus welke beloftes realistisch zijn.

Wanneer je met je vrienden of partner deelt wat je van plan bent, heb je al wat meer morele verplichtingen om je voornemens tot een goed einde te brengen. Bijna 40% van de ondervraagden delen hun voornemens met vrienden, zo’n 30% deelt het met de partner. (AB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content