Vraag naar kleurpotloden stijgt exponentieel dankzij succes bij volwassenen

© iStock

Hoewel we bedolven worden onder digitale nieuwigheden winnen kleurboeken voor volwassenen nog steeds aan succes. Het gaat zo hard dat zelfs de kleurpotloodfabrikanten niet kunnen volgen.

Volgens Bustle draait de grootste kleurpotlodenproducent ter wereld, Faber-Castell in Duitsland, extra shiften om te kunnen voldoen aan de vraag. Volgens hen is het enorme succes te wijten aan de toenemende populariteit van kleurboeken voor volwassenen. In tijden waarin we te kampen hebben met een overload aan schermen willen mensen toch graag even terug naar de onbezorgdheid van hun kindertijd.

Vraag naar kleurpotloden stijgt exponentieel dankzij succes bij volwassenen
© Deltas

Al zit het grote verschil met de kindertijd erin dat het budget om te besteden aan kleurpotloden erg is toegenomen. Volwassenen nemen geen genoegen met een blikken doosje met 36 kleuren. Het moet groter en duurder, want volgens Faber-Castell vliegen de dozen met maar liefst 72 of 120 kleurpotloden de deur uit. ‘We zien zelfs dat klanten investeren in onze potloden met de hoogste kwaliteit, van artiestenniveau’, vertelt Sandra Suppa van de potlodenfabrikant.

Het is een goede zaak voor de producenten van knutsel- en tekenbenodigdheden, maar het is niet op de gehele lijn positief. Houten potloden worden gemaakt van hout, een grondstof waarmee we niet onbezonnen mogen omspringen. Is de doos kleurpotloden nog niet tot stompjes geslepen? Wacht dan tot je een nieuwe verzameling aanschaft. (AB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content