Voor het eerst plus-size model in Pirellikalender

De iconische kalender van Pirelli nam dit jaar voormaligeVogue-hoofdredactrice Carine Roitfeld onder de arm om de styling te voorzien. Steven Meisel legde de modellen vast op de gevoelige plaat. Voor het eerst in de 51-jarige geschiedenis zal er een plus-size model te zien zijn in de kalender.

De iconische kalender van Pirelli nam dit jaar voormaligeVogue-hoofdredactrice Carine Roitfeld onder de arm om de styling te voorzien. Steven Meisel legde de modellen vast op de gevoelige plaat. Voor het eerst in de 51-jarige geschiedenis zal er een plus-size model te zien zijn in de kalender.De Italiaanse bandenfabriek lanceerde de kalender voor het eerst in 1964 en wist telkens opnieuw de mooiste modellen te strikken. Voor de vorige editie kozen ze voor een exemplaar met archiefbeelden om hun verjaardag te vieren, maar in 2015 mogen we ons opnieuw aan een volledig nieuwe editie verwachten. Het thema voor deze editie is ‘fetisjen’ en de foto’s werden genomen in New York.

Candice Huffine, een Amerikaans plus-size model, is het eerste model dat geen typische modellenmaten heeft en in de Pirellikalender verschijnt. Aan de Britse Vogue vertelde ze dat haar aanwezigheid in de kalender aantoont dat er veranderingen op til zijn op gebied van maten in de modewereld. En dat kunnen we natuurlijk alleen maar aanmoedigen.

De overige cast van de kalender is ook niet min. Onder meer Adriana Lima, Natalia Vodianova, Raquel Zimmermann, Isabeli Fontana, Sasha Luss, Anna Ewers, Carolyn Murphy, Cameron Russell, Gigi Hadid, Karen Elson en Joan Smalls zullen het beste van zichzelf laten zien in de kalender.

Nieuwkomer Gigi Hadid toonde via Instagram alvast een sneak peak van de outfit die ze droeg tijdens de shoot. Het belooft een stomende reeks beelden te worden als we mogen afgaan op deze sexy look. (LP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content