Volgens Gamma valt Vrouwendag op zaterdag 9 maart

Internationale Vrouwendag vindt plaats op vrijdag 8 maart, waar in het nieuwe radiospotje van ‘doe-het-zelver’ Gamma is het pas Vrouwendag op 9 maart. Waarom wordt de luisteraar in verwarring gebracht?

Wie goed geluisterd heeft naar het nieuwe radiospotje van ‘doe-het-zelver’ Gamma merkt op dat er iets niet klopt. Of op z’n zachtst gezegd: opschudding bij de aandachtige luisteraar . Maar wat is er dan juist aan de hand? Volgens de familie die in de radiospot aan het woord is, valt Internationale Vrouwendag op 9 maart, maar in werkelijkheid valt Vrouwendag op vrijdag 8 maart. Waarom brengt Gamma ons in verwarring?

Verwarring alom bij de aandachtige luisteraars: de goedlachse familie die aan het woord is in de nieuwe radiospot van Gamma kondigt een actie aan naar aanleiding van de Internationale Vrouwendag in hun verschillende filialen in Belgiƫ. En Internationale Vrouwendag valt volgens Gamma op 9 maart, een zaterdag, terwijl het in werkelijkheid op 8 maart is. Waarom wil Gamma de consument hier misleiden?

De eerste vraag is natuurlijk: is het een bewuste verspreking of een foutje in het opzoekwerk? We namen contact op met de persverantwoordelijke van Gamma voor tekst en uitleg. “We hebben doelbewust voor zaterdag 9 maart en niet vrijdag 8 maart gekozen”, zegt Werner Van Gansbeke. “We willen zo veel mogelijk vrouwen bereiken en zijn ervan overtuigd dat dit beter is in het weekend dan op een weekdag”. “De Internationale Vrouwendag is voor ons meer een kapstok voor deze actie die specifiek gericht is op vrouwen”, vult Van Gansbeke aan. Van de eventuele commentaren op de onjuistheid liggen ze bij Gamma niet wakker. “Kijk, mensen begrijpen dat we dit meteen knipoog bedoelen. We hebben dan ook nog geen enkele commentaar gekregen” .

Misschien hadden enkele andere woorden als soelaas kunnen brengen, denk aan ‘naar aanleiding van Internationale Vrouwendag’ of ‘In het kader van Internationale Vrouwendag’. Het zijn soms de kleine dingen die al een wereld van verschil kunnen maken.

En zo simpel is het blijkbaar voor Gamma. Een beetje schuiven met data om meer mensen naar je winkel te krijgen. Een marketingtrucje, maar wel eentje waarmee de consument om de tuin wordt geleid. (LVR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content