Volg de powertalks met modecoryfeeën online

Hier kan je van 14h30 tot en met 16h30 de powertalks met onder andere Bruno Pieters volgen.

Vijf modepioniers, waaronder Bruno Pieters, brengen enkele korte maar krachtige speeches. De ‘powertalks’ in het kader van de expo Nu Fashion, zijn live te volgen op de website van Knack Weekend. Flanders Fashion Institute organiseert van donderdag zeven tot zondag tien juni een modetentoonstelling in Antwerpen. De exhibitie wordt van start gedraaid met een set van DJ Søren. Op de tentoonstelling is het werk van verschillende alumni van de Antwerpse modeacademie te zien.

Internationaal modegezelschap keert terug naar Antwerpen

Antwerpse lesgevers aan zes internationale modescholen en hun studenten werden gevraagd naar hun visie op identiteit. In welke mate bepaalt de identiteit de ontwerpen van de designers? Op de tentoonstelling vertaalt het thema identiteit zich naar installaties, foto’s, video’s en zelfs performances.

Anke Loh, Erik Verdonck, Jurgen Persoons, Christoph Broich, Marina Yee en Patrick De Muynck geven respectievelijk les aan modescholen in Chicago, Den Haag, de Japanse stad Kobe, Gent, Sint-Niklaas en Firenze. Nu Fashion brengt het internationale gezelschap voor even terug naar Antwerpen.

Krachtige speeches over mode live te volgen Vijf mode- en andere pioniers een aantal korte speeches, powertalks zoals dat heet. Sarah Mower is een modejournaliste en voorzitster van het comité ‘Newgen’ dat opkomend Brits modetalent ondersteunt. Ook is ze ambassadrice van de ‘British Fashion Council’. De Nederlandse Mariette Hoitink is dan weer de oprichtster van HTNK, een rekruteringsbureau voor mensen die gepassioneerd zijn door mode.

Jamie Anderson onderwijst strategisch management aan de ‘Antwerp Management School’ en het Lorange-instituut in Zürich. De zogenaamde managementgoeroe deed ook al zijn zeg op de jaarlijkse wereldwijde conferentie TED. De Italiaanse Lapo Cianchi is verantwoordelijk voor de communicatie en de evenementen georganiseerd door Pitti Immagine. Het Italiaanse bedrijf organiseert wereldwijd modebeurzen en andere modegerelateerde evenementen. Onze eigenste Bruno Pieters sluit de avond af met een speech over zijn nieuwe lijn ‘Honest By’.(JK)

Je kan deze powertalks hier nu live streamen:

Het openingsfeest op woensdag zes juni van 18.30 uur tot 24.00 uur kan slechts bijgewoond worden op uitnodiging. De exhibitie loopt van zeven tot tien juni in de ‘Red Fish Factory’ in de Helmstraat 139 2140 Antwerpen. De powertalks zijn donderdag van 14h30 tot 16h30 live te volgen op de website van Knack Weekend.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content