Vogue steunt openlijk een presidentskandidaat

Anna Wintour, hoofdredacteur van Vogue © REUTERS

Vogue doet het normaalgezien niet, presidentskandidaten openlijk steunen. Maar drastische tijden vragen om drastische maatregelen, besliste het toonaangevende lifestylemagazine. En daarom verscheen er vandaag een artikel waarin de redactie zich volledig achter Hillary Clinton schaart.

Dat Vogue Hillary Clinton en niet Donald Trump steunt, is geen verrassing: de kandidate verscheen al meermaals in het blad en haar carrière werd van in het prille begin als rechtenstudent tot vandaag als Staatssecretaris gecoverd.

Vogue verklaart de keuze voor Hillary Clinton als volgt: “We erkennen dat Clinton niet altijd de perfecte kandidaat is geweest, maar haar intelligentie en noemenswaardige ervaring komen tot uiting in haar beleid en standpunten die helder, verstandig en hoopvol zijn.

Verder looft het magazine Clintons ideeën over de immigratiehervorming, justitie en gezondheidszorg. Ze is nog volgens de redactie van Vogue in staat om buitenlandse contacten te versterken, wereldwijde crisissen te beheren, discriminatie jegens holebi’s en transgenders te stoppen, vrouwenrechten te versterken en een doordachte stem te zijn in het debat rond wapens.

“Kan Clinton een diep verdeeld Amerika verenigen? De wonden van een ondraaglijk beladen politiek seizoen helen? De verdeeldheid is reëel, en het zal meer dan een sterke leider vragen om die te weg te werken. Maar er zijn twee woorden die ons hoop geven: Madam President. ”

Herziening: dit stuk heette eerst “Nog nooit gebeurd: Vogue steunt openlijk een presidentskandidaat”, maar dat klopte niet helemaal: het magazine werfde in 2012 fondsen voor de campagne van Barack Obama. Het is wel de eerste keer dat het tijdschrift haar kiezers oproept om voor een bepaalde kandidaat te stemmen.

(EK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content