Vogue bundelt krachten met The Health Initiative

© Reuters

Vogue sluit pact voor gezonder lichaamsbeeld binnen de mode-industrie.

Alle negentien hoofdredacteuren van Vogue hebben een pact ondertekend dat is opgesteld om een gezonder lichaamsbeeld binnen de mode-industrie aan te moedigen.

The Health Initiative moet er bijvoorbeeld voor zorgen dat de modellen die voor Vogue werken goed verzorgd worden op de shoots. Verder willen ze modellen leren hoe ze goed voor zichzelf kunnen zorgen en mag er niet gewerkt worden met modellen jonger dan 16 jaar. Ten slotte wil men met dit pact ontwerpers aanmoedigen om hun vaak onrealistische kleine maten te heroverwegen. Dat meldt vogue.nl.

In het pact staat dat Vogue enkel zal werken met ‘modellen die gezond zijn en een gezond lichaamsbeeld promoten’. De hoofdredacteuren die dit verdrag hebben ondertekend zullen ook ambassadeurs worden van het verspreiden van een gezond lichaamsbeeld.

Jonathan Newhouse, voorzitter van Condé Nast International: “Vogue gelooft dat een goede gezondheid iets moois is. Vogue-hoofdredacteuren wereldwijd willen dat hun tijdschriften de gezondheid van de modellen die in de bladen verschijnen, weerspiegelen.” (RDM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content