Voer mee campagne met Movember voor de gezondheid van de man

Voel je de snorrenkoorts al stijgen? Het is bijna november, en dat wil zeggen dat mannen wereldwijd hun bovenlip prepareren voor Movember. Met hun Mo’s willen de mannen aandacht vragen voor prostaat- en teelbalkanker en fondsen werven voor onderzoek.

Voel je de snorrenkoorts al stijgen? Het is bijna november, en dat wil zeggen dat mannen wereldwijd hun bovenlip prepareren voor Movember. Met hun Mo’s willen de mannen aandacht vragen voor prostaat- en teelbalkanker en fondsen werven voor onderzoek.

Ieder jaar in november voert Movember actie met hun snorrencampagne. Ze willen met hun Mo’s (slang voor snor) de bewustwording rond prostaat- en teelbalkanker en de geestelijke gezondheid van mannen die ermee te maken krijgen, vergroten. Dit is het derde jaar op rij dat er actief campagne gevoerd wordt voor Movember in België. De snorrenkoorts startte in het Australische Melbourne in 2003 en veroverde sindsdien de ganse wereld. In 2012 namen er meer dan 1.1 miljoen Mo Bros en Mo Sistas deel aan de beweging en zamelden samen ongeveer 113.5 miljoen in.

Movember daagt mannen wereldwijd uit om hun snor gedurende een maand lang te laten staan en zo een gezicht te geven aan de gezondheid van de man. Voelt u zich niet hipster genoeg om met een snor door het leven te gaan? Is To Mo or Not To Mo een vraag die door uw hoofd spookt? Niet twijfelen, maar gewoon het scheermesje een maand lang aan de kant leggen. De nieuwsgierige blikken en kritische vragen kunnen net een interessante gespreksopener zijn. Dat is ook de bedoeling van Movember: de gezondheid van de man meer bespreekbaar maken.

Zelf ook meedoen?

Wie zelf ook actief wil deelnemen aan de campagne kan zich registreren op Movember.com en een profiel aanmaken. Op 1 november start het snorrenavontuur met een gladgeschoren gelaat. De komende 30 dagen laten de deelnemers hun snorharen welig tieren en zamelen ze geld in voor de campagne. Hoe meer zielen, hoe meer vreugd geldt ook voor de Movemberactie. Engageer je familieleden, vrienden en collega’s en vorm samen een team. Met een team van gelijkgezinde Mo Bros kan je vervolgens andere teams uitdagen en leuke acties op touw zetten.

Mo Sista

Ook vrouwen kunnen hun steentje bijdragen aan Movember. Een snor laten staan is misschien moeilijk, maar toch spelen Mo Sistas een cruciale rol in de campagne. Ze kunnen de Mo Bros steunen in hun Movemberavontuur, fondsen werven en de actie ruchtbaarheid geven. Bovendien kunnen vrouwen mannen overhalen om over hun gezondheidskwesties te praten en op die manier het debat aanwakkeren. Het tolereren van de alomtegenwoordigheid van de snorren in hun leven is ook al een mooie bijdrage.

Hij ziet ze vliegen Diehard Mo Bro Pieter Vanderbeeken zet zich dit jaar wel op een hele speciale manier in voor Movember. Dankzij zijn inzet voor de beweging stijgt er dit jaar voor de eerste keer een A-319 van Brussels Airlines met Movembersnor op.

Het is vooral de originele en eigentijdse aanpak van Movember die hem aantrekt. De enthousiaste Mo Bro legt uit waarom hij fan is van Movember en een vliegtuig met Mo laat rondsnorren: “Ten eerste, je inzet is van korte duur: je hebt een dikke 4 weken de tijd om je doel te verwezenlijken. Je zet in die periode alles op alles. Movember slaagt er ook moeiteloos in om plezier aan een goeie daad te koppelen, wat duidelijk te merken is in de resultaten die ze behalen op slechts 30 dagen. En niet in het minste het Global Action Plan van Movember, een wetenschappelijk platform dat meer dan 250 experten op vlak van prostaatkanker verenigt om samen op specifieke onderzoeksprojecten te werken. Samenwerken versnelt het onderzoeksproces en maakt het ook efficiënter en daar hebben we allemaal baat bij.”

“We willen met deze A319 zoveel mogelijk mensen bereiken. We hopen dat de snor op het vliegtuig niet alleen een glimlach maar ook nieuwsgierigheid opwekt. En om het publiek ook de weg naar de juiste informatie te wijzen hebben we meteen Movember.com bovenop de cockpit laten zetten. Ongeacht waar de A319 landt, ik ben zeker dat hij met glans in zijn opzet zal slagen,” aldus Pieter over zijn ludieke actie. (LP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content