Voel je ’s nachts veiliger op straat dankzij deze app

© Companion

In principe zouden we ons veilig genoeg moeten voelen in onze eigen buurt om na een nachtje op café alleen naar huis te wandelen. In principe zou onze hartslag niet moeten versnellen wanneer een vreemde je pad kruist en je op een eigenaardige manier aankijkt. In principe zou het geluid van voetstappen ons niet ongerust mogen maken. En toch.

Vraag het vrienden of vriendinnen en de kans is groot dat ze in hun jaszak de huissleutels in de knuist geklemd houden. Dat ze iemand opbellen wanneer ze aan hun nachtelijke wandeling beginnen. We voelen ons hoe langer hoe onveiliger op straat en de statistieken van (we schrijven maar wat) verkrachting of homohaat in dit land helpen dat gevoel niet bepaald wegebben.

De mobiele applicatie Companion zou daarentegen wél die angstgevoelens bestrijden. Met deze app kunnen je vrienden, je lief of je familie mee met jou naar huis wandelen, ook al zitten ze rustig in hun zetel, op 150 kilometer van jou verwijderd.

Hoe het werkt: wanneer je de sportschool, het café of je late shift verlaat en je je ongemakkelijk voelt bij de wandeling naar huis kan je via de app enkele ‘companions’ aanduiden die virtueel met je meewandelen. Deze mensen zien een kaart waarop live je vorderingen worden aangeduid. Wanneer je voetstappen versnellen, je er verdacht lang over doet, afwijkt van de aangegeven weg, je oortjes plots uit je telefoon gerukt worden of je mobiel op de grond valt zal de app je vragen of je ok bent. Antwoord je niet binnen 15 seconden, dan krijgen je companions een alert en kunnen de politie of hulpdiensten verwittigd worden met jouw exacte locatie. Ook wanneer je gewoon veilig en wel op je bestemming aankomt krijgen diezelfde companions een bericht.

Een app waarmee je letterlijk op beide oren kan slapen moet nog uitgevonden worden, maar Companion neemt alvast de figuurlijke invulling van de zegswijze voor zijn rekening.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content