Vlaamse Yoga-centers in de lift

Het aantal yoga-centers in Vlaanderen neemt toe. Ze zijn vooral populair bij mensen van middelbare leeftijd, om de dagelijkse stress op het werk te counteren.

Steeds meer yoga-centers rijzen uit de Vlaamse grond. En het zijn vaak medioren die ze bevolken, om de stress van het werk en het dagelijks leven te counteren.

“Yoga is in trek”, bevestigt Flor Stickens in De Zondag. Hij biedt met Seva Yoga groepslessen aan in de Kempen en leidt met Vormingsschool Viniyoga leraars op. “Yoga trekt medioren aan omdat ze vaak last hebben van stress op het werk. “

“Het is niet alleen heilzaam voor het lichaam, maar ook voor de geest. In elke les leren we efficiënt ademhalen en we eindigen met een meditatief moment. Bovendien leren we ons concentreren. Mindfullness, dat ook populair is, is eigenlijk een aspectje van yoga. Mensen die met mindfullness bezig waren, gaan soms naar yoga voor een volgende stap.”

Flor Stickens raadt geïnteresseerden aan om lessen te volgen van leraars met een erkend diploma van de yoga-federatie. “Dat is een garantie voor een zekere kwaliteit.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content