Vivienne Westwood schrijft boek: ‘Doe iets aan het klimaat, onderneem actie’

Vivienne Westwood © Reuters

We wisten al langer – denk bijvoorbeeld aan de befaamde tankactie voor de deur van de Britse premier David Cameron – dat de ontwerpster erg strijdvaardig is als het gaat om klimaat en mensenrechten. Nu komt er dus een nieuw boek.

Het boek, dat in oktober in de winkelrekken zal liggen, krijgt de titel ‘Get a Life: The Diaries of Vivienne Westwood’. De lezer zal dus een inkijk krijgen in het drukke hoofd van de ontwerpster. Volgens Dazed handelt het boek over 6 jaar van klimaatsverandering, mode en activisme. Het is geen geheim dat de 75-jarige Westwood een enorme voorvechtster is van heel wat rechten, zowel van de mens als van de natuur.

‘Mijn dagboeken gaan over de dingen die me echt raken. Niet enkel mode, maar kunst, mensenrechten, klimaatverandering en vrijheid. Daarom heet mijn boek ook ‘Get a Life’, want je moet betrokken raken en actie ondernemen’, aldus Vivienne Westwood. En actie ondernemen is iets wat haar niet vreemd is.

Vorige week trok ze nog van leer tegen het British Museum in Londen dat zich laat sponsoren door olie- en gasmaatschappij BP. ‘De gevolgen van klimaatverandering zijn zo voelbaar geworden. Het is van vitaal belang dat openbare instellingen, zoals het British Museum, hun best doen om hun impact op de omgeving te beperken’, klonk het toen. (AB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content