Vintagemarkten palmen Gent en Brussel in

Om vintagedesign te kopen ga je dit weekend naar Gent of Brussel.

Om vintagedesign te kopen ga je dit weekend naar Gent, waar de Indoor Design Markt in het ICC gebouw handelaren uit binnen- en buitenland samenbrengt.

De Indoor Design Markt in Gent is een begrip onder verzamelaars van vintagedesign. Aan deze interessante beurs nemen handelaren deel uit binnen- en buitenland. Het aanbod is immer rijk, met zowel ’50 als ’80 design. Je vindt er zowel een Scandinavisch bureau in teakhout als een Tongue van Pierre Paulin. Het is een serieuze beurs waar er geen nieuw design of remakes worden aangeboden.

Er is wel een outletstore waar stocks worden verkocht, maar dan van meubels en lampen die niet meer in productie zijn. Dit jaar zal er extra veel design voor kinderen worden aangeboden. Ook wie een object wil laten expertiseren kan op de beurs terecht. We merken eveneens op dat het kader gewoon uniek is. Het ICC gebouw is, voor wie het niet kent, een ontdekking waard, want het is zelf een typisch sixties monument.

BrusselOok in Brussel vindt dit weekend een vintagemarkt plaats. Al ligt de nadruk in de hoofdstad veel meer op kledij, schoenen en accessoires. Al voor de 15e keer slaat de Brussels Vintage Market zijn tenten op aan het kanaal. Cupcakes, drankjes en muziek maken het feest compleet.

Piet Swimberghe/Elien Haentjens

De Indoor Design Markt gaat door op vrijdag 2 maart van 14 tot 19u, voor professionals, en op zaterdag 3 en zondag 4 maart van 10 tot 18u.
De Brussels Vintage Market vindt plaats op zondag 4 maart, van 12 tot 19 uur.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content