Vind het perfecte bruidsgeschenk

© Thinkstock

Met deze tips vermijd je alle pre-wedding stress.

Toekomstige bruiden zullen hun droomjurk al gezien hebben op de catwalk de voorbije weken, maar wat met de gasten? Want naast de nodige kopzorgen voor het bruidspaar, kunnen ook de gasten last hebben van wat pre-wedding stress. Hier zijn alvast enkele nuttige tips om de perfecte cadeau te vinden voor het koppel.

Budget

Er bestaan natuurlijk enkele regels omtrent het budget dat je besteedt aan een trouwcadeau. “Zo is de klassieke regel dat je een bedrag geeft dat overeenkomt met het bedrag dat het koppel aan jou uitgeeft. Ben je uitgenodigd op de receptie, dan zal dat ongeveer 25 euro per persoon zijn. Indien je ook naar het avondfeest gaat, kom je al snel aan een bedrag van 100 euro per persoon”, zegt Sylvie Van Onsem van weddingplanner ‘A Touch of White’.

Er is natuurlijk geen verplichting om je aan die regels te houden en veel hangt af van de relatie die je hebt met het koppel. Als je beste vriendin trouwt is een cadeau geen loutere formaliteit, maar echt een geschenk. Je wil hen helpen om samen hun nieuw leven op te bouwen.

Dat hoeft niet altijd te betekenen dat je een half maandloon besteedt. “Vooral bij vrienden, zien we vaak dat ze het heel persoonlijk proberen maken. Zo kunnen ze een fotoboek samenstellen of hun geldbedrag op een originele wijze schenken. Vooral bij jongere mensen – die soms wat krap bij kas zitten – is dit een perfecte manier om hun vrienden het gepaste geschenk te geven.”

Ook het bruidspaar gaat soms voor een andere aanpak. Zo kunnen ze op de uitnodiging op een subtiele manier vermelden dat de gasten hun huwelijksreis of bouwproject mogen helpen betalen. “Dat is vaak ook makkelijker voor de gasten, zo weten ze concreet waar hun geld naartoe gaat.”

Koppels die registreren voor een klassieke huwelijkslijst komen steeds minder voor, aangezien veel koppels al samenwonen voor ze gaan trouwen en dus al een hele inboedel hebben. “Wat wel vaak voorkomt, is dat ze registreren bij een interieurwinkel om op die manier de gasten een idee te geven van wat ze nog nodig hebben of willen.”

Originele cadeautips

Naast een fotoboek of gepersonaliseerde borden, zijn er ook andere manieren om een origineel cadeau te geven. Zo kan je het paar een nacht in een luxe-suite cadeau doen na hun trouwfeest. Vraag wel zeker na bij de ouders of er geen andere plannen of reservaties zijn voor die nacht.

Goedkopere opties – maar daarom zeker niet minder waardevol – zijn een set kwaliteitswijnen, de ingrediënten voor een romantisch etentje of een reispakket voor op de huwelijksreis van het bruidspaar.

Als je heel goed bevriend bent met het koppel kan je hen ook een ‘waardebon’ geven voor enkele speciale dates gedurende het jaar zoals wijnproeven, een boottocht, een avondje exclusief logeren,…Daar zullen ze ongetwijfeld van genieten en dat maakt het net iets persoonlijker.

Als je een leuke cadeau zoekt voor een kennis, buur of collega kunnen deze websites voor decoratie en tuindecoratie inspiratie geven. (RDM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content