Viki Geunes Chef van het Jaar

Viki Geunes van restaurant ’t Zilte in Mol is ‘Chef van het Jaar’.

De Franse restaurantgids GaultMillau heeft chef-kok Viki Geunes van restaurant ’t Zilte in Mol verkozen tot ‘Chef van Jaar’. In 2005 riep GaultMillau hem al uit tot ‘Jonge Topchef’ en nu haalde hij voor de tweede keer 18 op 20. Geunes is al sinds zijn negentiende aan de slag in de horeca.

Beste restaurant is dit jaar opnieuw Hof van Cleve in Kruishoutem, met 19,5 op 20. De Brusselse restaurants Comme Chez Soi en Sea Grill vervolledigen de top drie met 19 op 20.

Vlaamse ‘Jonge Topchef’ werd Flip Claeys van restaurant De Jonkman in Sint-Kruis. In Brussel kreeg David Martin van restaurant La Paix die titel.

Dit jaar was er opnieuw een ‘Prijs-Plezier’ waarbij de beste prijs-plezier-verhouding werd bekroond. In Vlaanderen is die voor Bistro Novo uit Roeselare, in Brussel voor Le Passage.

Het mooiste terras is volgens GaultMillau te vinden in Aux Etangs de la Vielle Ferme in het Waalse Herve en de beste wijnkaart in Les Gourmandes in het Waalse Blaregnies. Voor de lekkerste desserts moet u dan weer naar restaurant Château du Mylord in het Waalse Ellezelles.

Ann Heylens/Belga.

De GaultMillau 2009 wordt verkocht in de boekhandel aan 25 euro of kan besteld worden via de website www.gaultmillau.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content