Vijf tips voor een geslaagd vrijgezellenfeest

© Thinkstock

Een geslaagd vrijgezellenfeest organiseren is niet evident.

Een geslaagd vrijgezellenfeest organiseren is niet evident. Je moet rekening houden met het budget van iedereen, met de wensen van de bruid en met het feit dat er altijd de mogelijkheid is dat er iets serieus misgaat. Hier zijn alvast vijf tips die voor een onvergetelijk, en vooral geslaagd, vrijgezellenfeest zullen zorgen. Geen wenende bruiden, vervelende opdrachten of kater, nu ja, dat laatste kunnen we niet beloven.

Zorg altijd voor een verrassing

Of je nu een avondje gaat stappen of een weekend wellness voor de boeg hebt, zorg altijd voor een verrassing. Dat hoeft niet duur of groot te zijn. Je kan bijvoorbeeld een picknick organiseren op een van haar favoriete plaatsen of een extra fles champagne voorzien. Ook leuk zijn kleine verwennerijen zoals een manicure of goodiebags.

Denk goed na over vervoer

Tenzij er zich iemand vrijwillig aanstelt om bob te zijn, hou je er best rekening mee dat niemand nog in staat zal zijn om achter het stuur te kruipen. Kijk goed na of het parcours haalbaar is met het openbaar vervoer, huur een chauffeur en partybus of vraag aan een goede (mannelijke) vriend om jullie van en naar jullie locatie te brengen.

Wees creatief met decoratie

Hier kunnen we vrij kort in zijn: ijsblokjes in de vorm van mannelijke geslachtsdelen zijn een no-go. Ga eerder voor kleurrijke bekers, grote ballonnen, opblaasbare dieren en alles wat grappig en leuk is.

Word beste vrienden met Google Docs

Eens de datum vastligt, kan je beginnen met alle activiteiten te plannen. Kies één persoon die alles invoert in een Google Doc en geef iedereen toegang om dat document te bekijken. Vermeld ook bij alles de prijs en wat er nog moet gebeuren. Zo is iedereen altijd op de hoogte van de laatste aanpassingen, vermijd je heel wat heen en weer gemail en zijn er achteraf geen discussies over de financiële kant van het verhaal.

Hou ook rekening met de jongere feestvierders

Als er jongere nichten of zusjes meegaan, hou dan een beetje rekening met de activiteiten die je organiseert. Er zijn nog altijd veel leuke spelletjes waarbij er een non-alcoholische variant kan worden voorzien en hou de babbels over baby’s en huizen kopen voor een andere keer. Dat laatste geldt trouwens ook als er echte vrijgezellen in het gezelschap zijn. (RDM)

Bron: refinery29

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content