Video: zo reageren omstaanders wanneer een vrouw verbaal wordt lastig gevallen

© GF

Hoe reageren we wanneer we erbij staan en horen hoe een vrouw opmerkingen als “Wanneer je je zo kleedt vraag je erom verkracht te worden” en “ze ziet eruit als een leuke hoer” naar haar hoofd geslingerd krijgt. Uit deze video, in Brussel gemaakt door Would You React?, blijkt dat de meeste toehoorders blijven zwijgen: “zo lang het niet fysiek wordt, vind ik dat ik me er niet mee moet bemoeien.”

Shockerend, de opmerkingen die deze dame allemaal te horen krijgt. Toch reageren de meeste omstaanders passief en grijpen ze niet in. Zo lang de vrouw niet fysiek lastig gevallen wordt, vinden ze niet dat ze zich ermee moeten bemoeien.

Dat blijkt uit deze video, een sociaal experiment van Would You React? Ze filmden met een verborgen camera wat er gebeurt wanneer een dame op de roltrap verbaal wordt lastig gevallen door twee mannen. Hun opmerkingen als “Je wilt verkracht worden hè. Je raakt opgewonden van ons” lokken weinig reacties uit van de andere mensen op de roltrap. Zelfs bij vrouwen maakt maar de helft een opmerking, vaak omdat ze bang zijn de situatie daarme nog erger te maken.

De video werd gemaakt in Brussel met twee acteurs en een actrice en werd ondertussen bijna 300.000 maal op YouTube bekeken. (MS)

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content