Video: Zo blijf je wakker zonder cafeïne

© iStock

Als je net zoals ondergetekende overgevoelig bent voor cafeïne, of je gewoon niet graag naar een espresso grijpt na de middag, dan zijn dit de tips voor jou.

De American Chemistry Society heeft voor haar webserie ‘Reactions’ een filmpje samengesteld met enkele trucs die je zouden helpen om energie- en concentratiedips doorheen de dag te bestrijden. En néé, een dutje onder je bureau doen hoort er niet bij.

Bekijk schattige kattenfilmpjes

Dit schreven we al eens eerder, maar het bekijken van katten (of eender welk ander dier)-filmpjes zorgt ervoor dat je weer even plezier voelt, aandacht hebt voor de details én het verlaagt je cortisol-gehalte waardoor je stress zakt. De wetenschappers zeggen dat echte interactie met dieren voor hetzelfde effect zorgt, dus dat voorstel voor een “kantoorkinderboerderij” in de ideeënbox is heus niet zo vergezocht!

Drink water

Dehydratatie kan ervoor zorgen dat je je moe en verward voelt en het lijkt alsof je hart galoppeert in je borst. Bovendien is water een belangrijke component van ons bloedplasma en onze bloedstroom zorgt er dan weer voor dat onze hersenen zuurstof krijgen en ons lichaam voorzien wordt van de nodige voedingsstoffen. Slik.

Luister naar Taylor Swift

Of eender welke andere artiest die je zover krijgt om ‘het’off te shaken. Een korte, hevige inspanning op je favoriete muziek zorgt ervoor dat er endorfines vrijkomen waardoor je een energieboost krijgt.

Voor meer tips: bekijk het filmpje

(KS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content