Video: vrouw borduurt haar handen om sociale normen uit te dagen

Women's work © -

Eliza Bennett doopte haar werk ‘A Woman’s Work is Never Done’. Niet omdat ze vindt dat borduren een vrouwentaakje is, maar om aandacht te schenken aan alle mensen – man of vrouw – die de jobs uitvoeren die door de maatschappij als makkelijk en ‘vrouwelijk’ worden beschouwd.

Toen Eliza leerde naaien op de lagere school ontdekte ze dat ze met haar naald onder haar huid kon gaan zonder pijn te ervaren. Deze ontdekking kwam goed van pas toen ze haar project ‘A Woman’s Work is Never Done‘ opstartte.

‘Het draait voor mij om menselijke waarden,’ licht de kunstenares toe. Jobs die als typisch vrouwelijk worden gezien, zoals naaien, verzorgen of poetsen, worden ook vaak onterecht makkelijk en licht werk genoemd. Met haar kunstwerk vestigt ze de aandacht op het concept van ‘vrouwenwerk’. De borduursels geven de illusie van kleurrijk eelt, een teken van de noeste arbeid die de mensen die ze representeert verrichten.

Niet voor gevoelige kijkers.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

(LP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content